3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ

 

Το 1992 η Γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε τη 3η Δεκέμβρη ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο η μέρα αυτή δίνει ακόμη μια ευκαιρία στην κοινωνία να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση. Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος μας πρέπει να είναι όχι η φαινομενική άλλα η πραγματική ισότητα, η όποια σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής δραστηριότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευτικών Σοφία Ράπτη (ΠΕ02), Γεωργία Ζέρβα (ΠΕ30), Βασιλική Στεφανούλη (ΠΕ28), Αντωνία Νικηφόρου (ΠΕ88.01), οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου συνδέθηκαν μέσω της πλατφόρμας WebEx και συμμετείχαν διαδραστικά, παρακολουθώντας βίντεο σχετικά με διάφορες μορφές αναπηρίας.

Με αφετηρία το οπτικοακουστικό υλικό και των ερεθισμάτων που δόθηκαν ακολούθησε συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων και προσωπικών βιωμάτων.

Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων”  Αριστοτέλης