Διαδικτυακός στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020. Το σχολείο μας κλείνει για 14 ημέρες λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού. Κλείνοντας, όμως, αφήσαμε σε εκκρεμότητα μια υπόσχεση που δόθηκε στα παιδιά μας, την υπόσχεση για το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας, που ήταν προγραμματισμένος για το τέλος εκείνης της εβδομάδας. Γνωρίζαμε όλοι μας καλά πόσο ανυπομονούσαν τα παιδιά γι’ αυτό και πόσο πολύ απογοητεύτηκαν στο άκουσμα της είδησης ότι θα πρέπει να απέχουν από το σχολείο για 2 ολόκληρες εβδομάδες.

Επειδή όμως οι υποσχέσεις δίνονται για να τηρούνται, βρέθηκε ο τρόπος, έστω και υπό αυτές τις αντίξοες συνθήκες κοινωνικής απόστασης και απομόνωσης. Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών Ράπτη Σοφίας (ΠΕ 02.50) Στεφανούλη Βασιλικής (ΠΕ 28) και Νικηφόρου Αντωνίας (ΠΕ 88.01.50) δημιουργήθηκε στο διαδίκτυο μια διαδραστική εικονική σχολική τάξη, στην οποία και θα στολιζόταν το φετινό μας «ψηφιακό» χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το ραντεβού δόθηκε την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα στην «αίθουσα» του Webex. Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήμασταν όλοι εκεί. Μέσω της εφαρμογής τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να μετακινούν τα στολίδια και να τα τοποθετούν στο σημείο του δέντρου που εκείνα ήθελαν.

     

Με αρωγό την καλή μας διάθεση το αποτέλεσμα μας αντάμειψε με το παραπάνω. Το διασκεδάσαμε όλοι μας πολύ και ιδιαίτερα τα παιδιά που το περίμεναν με περισσή ανυπομονησία. Στολίσαμε, τραγουδήσαμε μα πάνω απ’ όλα «ξαναβρεθήκαμε» και πάλι για λίγο όλοι μαζί!

Καλά Χριστούγεννα!!!