Διαδικτυακή επιμορφωτική συνάντηση με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου Καρδίτσας

Τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος “Τα Βότανα του τόπου μας”, οι μαθητές/-τριες των τμημάτων Δ Γυμνασίου και Β Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων συμμετείχαν σε διαδικτυακή συνάντηση με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου Καρδίτσας. Το πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Τσακίρη Αθανασία, Παπαπολυζοπούλου Στυλιανή και Γεωργολοπούλου Μιχαέλα. 
 
                                                                                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η συνάντηση με κύριο θέμα “Τα βότανα στη ζωή μας”, αποτέλεσε το έναυσμα οι μαθητές να πληροφορηθούν για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες ποικίλων αρωματικών και φαρμακευτικών βοτάνων της περιοχής μας. Επιπρόσθετα, μετά από παρότρυνση του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου ,οι εκπαιδευτικοί έφεραν λίγο από τη μυρωδιά της φύσης στο σχολείο, ετοιμάζοντας ματσάκια βοτάνων, κάτι που αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους μαθητές. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα των μαθητών για τη χρήση των βοτάνων και τις δυνατότητες συντήρησής τους, γεγονός που κινητοποίησε ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον τους για τα βότανα του τόπου τους.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Μουζακίου για τη συνεργασία και τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εποικοδομητικής συνάντησης.