Η Πυροσβεστική στο σχολείο μας!

Την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022 επισκέφθηκαν το σχολείο μας Πυροσβέστες του Τμήματος Πυρασφάλειας της Π.Υ Τρικάλων, ανταποκρινόμενη άμεσα στο αίτημα του σχολείου μας για ενημέρωση των μαθητών, στα πλαίσια Σχεδίου Δράσης του άξονα 7 (Σχολείο και Κοινότητα) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Λίνου Βιργινία ΠΕ25, Νάτα Αθανασία ΠΕ02.50, Διακοσταμάτη Ευανθία ΔΕ01 και Μπλαντή Αγγελική ΔΕ01.

Οι Πυροσβέστες με υπηρεσιακό όχημα και κατάλληλο εξοπλισμό ενημέρωσαν τους μαθητές για τη φωτιά και τους κινδύνους της, τους τρόπου αντιμετώπισής της καθώς και για θέματα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών. Παιδιά και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την ενημέρωση.

Ακολούθησε επίδειξη ενός Πυροσβεστικού οχήματος, του εξοπλισμού και της χρήσης του. Τέλος οι μαθητές ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα όταν έγιναν για λίγο “Πυροσβέστες” χρησιμοποιώντας με την καθοδήγηση των Πυροσβεστών την πυροσβεστική μάνικα!!!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους Πυροσβέστες γι’ αυτή τη σημαντική παρουσίαση του έργου και της προσφοράς τους. Ήταν μία υπέροχη εμπειρία!