Ερυθρός Σταυρός

Την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022 μετά από  πρόσκληση της συντονιστικής ομάδας, επισκέφθηκε το σχολείο μας εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Τρικάλων, η κ. Ελένη Γιοβανοπούλου, για να παρουσιάσει στους μαθητές πρόγραμμα υγιεινής διατροφής. Το πρόγραμμα  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Σχεδίου Δράσης του άξονα 7 (Σχολείο και κοινότητα) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Λίνου Βιργινία ΠΕ25, Νάτα Αθανασία ΠΕ02.50, Διακοσταμάτη Ευανθία ΔΕ01, Μπλαντή Αγγελική ΔΕ 01.

Σκοπός της δράσης ήταν η γνωριμία με τους κανόνες  της σωστής διατροφής με έμφαση στη μεσογειακή διατροφή. Επίσης η βελτίωση του τρόπου ζωής των παιδιών , η οποία μπορεί να επιτευχθεί με την υιοθέτηση  σωστών διατροφικών συνηθειών και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας.

Τα παιδιά από την δράση αυτή:

  • Έμαθαν τις κατηγορίες τροφών (όσπρια, λαχανικά, φρούτα, δημητριακά)
  • Γνώρισαν τα θρεπτικά συστατικά των τροφών (βιταμίνες, πρωτεΐνες , υδατάνθρακες)
  • Έμαθαν για την Μεσογειακή Πυραμίδα και τη Μεσογειακή Διατροφή
  • Έμαθαν για την παχυσαρκία
  • Έμαθαν για τη διατροφική αξία του πρωινού και για τα υπόλοιπα ημερήσια γεύματα
  • Μπόρεσαν να ξεχωρίσουν τις ωφέλιμες από τις βλαβερές τροφές για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις συνέπειες της κακής διατροφής
  • Διατύπωσαν συμβουλές – απορίες για καλή διατροφή

Οι διατροφικές συνήθειες παρόλο που είναι δύσκολο να αλλάξουν στην ενήλικη ζωή, είναι πολύ εύκολο να διαμορφωθούν στην παιδική ηλικία μέσα από τα κατάλληλα μηνύματα υγιεινής που μπορούν να περάσουν  στους μαθητές μέσα από μια εκπαιδευτική δράση. Η μέθοδος που επιλέχθηκε για την υλοποίηση της δράσης ήταν η μέθοδος project δεδομένου ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν και αποκτούν  συνήθειες μέσα από την εικόνα.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Ερυθρό Σταυρό και ιδιαίτερα την κ. Ελένη Γιοβανοπούλου  για το υψηλό επίπεδο επιμόρφωσης που παρείχε.