Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων ” Παρασκευή Ψωμιού”

Για να μην πούμε το ψωμί- ψωμάκι και σε όσους λένε «δεν μπορείς», απαντάμε «κοίτα να μαθαίνεις!!»

Οι μαθητές των τμημάτων της Γ’ και της Δ’ Λυκείου Γεωπονίας του σχολείου μας, εφαρμόζοντας τη βιωματική μάθηση στην πράξη, συμμετείχαν ενεργά στη δράση του προγράμματος που εφαρμόζουν οι εκπαιδευτές του τμήματος Γεωπονίας, «Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων».

Ο στόχος; Να κατανοήσουν οι μαθητές τη στενή σύνδεση ανάμεσα στον Πρωτογενή και το Δευτερογενή τομέα και στα πλαίσια του κοινού τους μαθήματος, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, Ακολουθώντας τα βήματα του Σίτου, προχώρησαν στην παρασκευή ψωμιού, συμμετέχοντας όλοι στην παραγωγική διαδικασία και ταυτόχρονα αντιλαμβανόμενοι τον τρόπο με τον οποίο μια αρτοβιομηχανία μετατρέπει αυτό το απλό, αλλά από την άλλη βασικό αγροτικό προϊόν για την ανθρώπινη ζωή, σε αλεύρι και στη συνέχεια με τη χρήση τριών βασικών υλικών (αλεύρι, νερό, μαγιά) σε ένα υπέροχο και γευστικό αρτοσκεύασμα.

Φυσικά ακολούθησε και η πλέον καθιερωμένη γευστική δοκιμή και κάποιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι διότι θέλανε κ’ άλλο!!!!