Δράση Δενδροφύτευσης στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων

Την Πέμπτη 27   Απριλίου 2023 , πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στους εξωτερικούς υπαίθριους χώρους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου Γεωπονίας, Α΄ Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου με την καθοδήγηση του κ. Τατσιόπουλου Αθανάσιου και των Γεωπόνων του σχολείου. Η βιωματική αυτή δράση έλαβε χώρα στα πλαίσια Σχεδίου Δράσης του Άξονα 3 (Σχέσεις μεταξύ μαθητών/-τριών) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Τσακίρη Αθανασία, Γεωργολοπούλου Μιχαέλα, Καρανάσιου Χρυσούλα και Ψύχου Δήμητρα

 Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τατσιόπουλος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου, τη Γεωπόνο κ. Θεοδώρου Βασιλική και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που συντονίζουν τις δράσεις του Άξονα 3, δώρισε τα καλλωπιστικά φυτά της δενδροφύτευσης  και ο ίδιος καθοδήγησε  μαθητές και εκπαιδευτικούς, εμπνέοντας και ευαισθητοποιώντας τους. Μάλιστα προσέφερε σε όλους τους μαθητές του σχολείου αρωματικά φυτά, προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους. Στόχος του να δώσει μαθήματα περιβαλλοντικής συνείδησης, αφού στο εξής τα ίδια τα παιδιά θα φροντίζουν τα δέντρα που φύτεψαν και θα τα βλέπουν να μεγαλώνουν μαζί τους. Ακολουθώντας το παράδειγμά του, όλοι  μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε να γίνει ο εξωτερικός χώρος του σχολείου ομορφότερος.

Η βιωματική αυτή δράση από το Αειφόρο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. κατέστησε τους μαθητές/-τριες συμμέτοχους στην προσπάθεια και όχι απλούς παρατηρητές, κάνοντας για ακόμη μια φορά πράξη το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον.  Σαφώς και δημιουργήθηκαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ποιοτική ψυχαγωγία τους και σωστή αξιοποίηση των δημιουργικών τους δυνάμεων. Η δενδροφύτευση αποτέλεσε μια ευκαιρία βελτίωσης και ενίσχυσης των σχέσεων μεταξύ τους , ώστε να αποφεύγονται τυχόν βίαιες συμπεριφορές.

 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τατσιόπουλο Αθανάσιο για την ευγενική του δωρεά και τη συμμετοχή του στη δενδροφύτευση  καθώς και τους Γεωπόνους του Σχολείου μας για την πολύτιμη βοήθειά τους.

 

.