Μήνυμα Επιμορφωτικής Δράσης “Ας υιοθετήσουμε την Υγιεινή των Χεριών στην καθημερινότητά μας”

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, μετά από πρόσκληση της συντονιστικής ομάδας, επισκέφθηκαν και επιμόρφωσαν τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, το Ε.Ε.Π (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) και το Ε.Β.Π (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), νοσηλεύτριες του Γραφείου Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων (Γ.Ν.Τ), η κ. Κατσή Χριστίνα και η κ. Καταφυγιώτη Βασιλική.

Κεντρικό θέμα της επιμορφωτικής Δράσης ήταν η “Υγιεινή των Χεριών”, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μέτρα πρόληψης διασποράς μικροβίων και ιών, όπως ο νέος κορονοϊός (SARS-CoV-2) στην κοινότητα.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Δράσης του Άξονα 8 (¨Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφώσεις από αρμόδιους φορείς”) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Τσακίρη Αθανασία, Παπαπολυζοπούλου Στυλιανή και Καρανάσιου Χρυσούλα. 

Αρχικά, υπήρξε διάλεξη, ώστε οι εκπαιδευτικοί να ενημερωθούν ότι η Υγιεινή των Χεριών είναι αποτελεσματική, όταν εφαρμόζεται την κατάλληλη στιγμή  αλλά και με τη σωστή μέθοδο και τεχνική. Στη συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση στα πλαίσια της οποίας λύθηκαν απορίες και έγινε κατανοητό ότι περισσότερο από ποτέ η Υγιεινή των Χεριών πρέπει να αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας και στον χώρο του σχολείου και βασικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας από τον κορονοϊό.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία.