Πρώτος Αγιασμός… σε ένα νέο σχολείο

Το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος επίσημος Αγιασμός της Διεύθυνσης Δ. Ε. Τρικάλων στο νέο διδακτήριο του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρικάλων, που μεταστεγάστηκε και λειτουργεί στο Δημοτικό Αθλητικό Πάρκο  “Αποστόλης Καρακούσης”.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου συνοδευόμενοι από τους γονείς και κηδεμόνες τους, καθώς και οι εκπαιδευτικοί (Ε.Ε.Π) και (Ε.Β.Π) δέχθηκαν τις ευχές και την ευλογία του Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιου. Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Σωτηρία Παπανικολάου καθώς και ο Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Παπαπολύκαρπος καλωσόρισαν όλα τα παιδιά στο νέο σχολείο και τους απηύθυναν τις ευχές τους και εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων, για μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

   Στον Αγιασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος κ. Παπαστεργίου Δημήτριος καθώς και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Καπανιάρης Αλέξανδρος. Στις ομιλίες τους ευχήθηκαν σε όλους ένα δημιουργικό σχολικό έτος και εξέφρασαν την υποστήριξή τους στο έργο της σχολικής κοινότητας του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ., ώστε στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας όλων να επιτευχθούν οι επιδιωκόμενοι εκπαιδευτικοί στόχοι.

Επίσης, παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα και ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος , οι οποίοι τάχθηκαν συνοδοιπόροι και αρωγοί του νέου σχολείου. Την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπροσώπησαν  και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Λάππας καθώς και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ντίνος Μπάρδας.

Παρόντες στον Αγιασμό του σχολείου ήταν και ο Υποδιοικητής της ΣΜΥ κ. Αθανάσιος Ζορμπάς καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής της Δ.Α. Τρικάλων κ.  Δημήτριος Μήτραινας.

  Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους ανακατασκευασμένους σχολικούς χώρους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ  και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν για τις απαραίτητες διορθωτικές παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε να διευκολυνθεί η φοίτηση των παιδιών.  

Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Σας ευχαριστούμε από καρδιάς…