ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ 2022 ΤΑΞΙΔΙ… ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΙΑ TO EN.E.E.ΓΥ.-Λ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, με την ευκαιρία του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, οι μαθητές όλων των τάξεων του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Τρικάλων διοργάνωσαν σχετική εκδήλωση με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Γεωργολοπούλου Μιχαέλας,  κ. Τσακίρη Αθανασίας και κ. Μπουσδούκου Αναστάσιου.

Αρχικά, οι μαθητές παρακολούθησαν ενημερωτικό βίντεο της επίσημης ιστοσελίδας του Ευρωπαϊκού Κέντρου Σύγχρονων Γλωσσών και στη συνέχεια συζήτησαν με τους καθηγητές τους για τον ρόλο της πολυγλωσσίας και της πολυπολιτισμικότητας στη ζωή. Απαντήθηκαν, μάλιστα , πολλές ερωτήσεις τους για την αναγκαιότητα των ξένων γλωσσών τόσο ως μέσο γνωριμίας και κατανόησης άλλων ανθρώπων και πολιτισμών όσο και ως πλεονέκτημα στον χώρο εργασίας.

Στα πλαίσια των βιωματικών δραστηριοτήτων, τα παιδιά αξιοποίησαν τη γλωσσική πολυμορφία. Συγκεκριμένα, έφτιαξαν συνεργατικά με τον δικό τους μοναδικό τρόπο από χαρτόνι ξένες λέξεις που επέλεξαν, τις χρωμάτισαν και φιλοτέχνησαν ταμπλό στον χώρο του σχολείου και έγινε ηχογράφηση των μαθητών να λένε «Γεια σου» και «Ευχαριστώ» σε διάφορες γλώσσες που επέλεξαν οι ίδιοι. Ακολούθησε η επεξεργασία από τους μαθητές  γλωσσοδετών στα ελληνικά και στα αγγλικά  και η ηχογράφησή τους.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την ενθουσιώδη εκδήλωση ενδιαφέροντος των μαθητών για τη συμμετοχή τους στον Διαγωνισμό Σχεδίου για T-shirt με θέμα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, αποδεικνύοντας έτσι την ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία που έχει η γλωσσομάθεια στην Ευρώπη.

Ηχηρό μήνυμα αποτέλεσε  η ενθάρρυνση για την εκμάθηση ξένων γλωσσών από όλους, τόσο εντός όσο και εκτός σχολικού πλαισίου.

 

Οι μαθητές χαιρετούν σε διάφορες γλώσσες (αρχείο ήχου)

Οι μαθητές λένε «Ευχαριστώ» σε διάφορες γλώσσες (αρχείο ήχου)