Εορτασμός Πολυτεχνείου

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022, στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε εορτή για να τιμήσουμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την μαχόμενη νεολαία του Νοέμβρη του 1973, κατά της δικτατορίας.

 

Την επιμέλεια της γιορτής ανέλαβαν η Γεωπόνος του σχολείου Θεοδώρου Βασιλική και η Λογοθεραπεύτρια Τσέργα Χαρά. Στη γιορτή συμμετείχαν οι μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι ανάγνωσαν το χρονικό της εξέγερσης, απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό επίκαιρα τραγούδια. Παράλληλα προβλήθηκε παρουσίαση με οπτικό -ακουστικό υλικό που περιελάμβανε φωτογραφίες και αγωνιστικά συνθήματα.

Η εκδήλωση φάνηκε να αφυπνίζει τους μαθητές του σχολείου μας, τους βοήθησε να συνειδητοποιήσουν ότι ο κόσμος δεν τους χαρίζεται και ότι οι ίδιοι αποτελούν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για την Δημοκρατία και την Ελευθερία, θα είναι ζωντανό μέσα σε κάθε ελεύθερο μυαλό. Και πρέπει να ζει γιατί ο αγώνας του ανθρώπου ενάντια σε κάθε μορφής τυραννία, είναι ο αγώνας της μνήμης ενάντια στη λήθη.