Εκπαιδευτική εκδρομή στο Αειφόρο ελατόδασος Περτουλίου

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.- Λ. Τρικάλων, ύστερα από πρόσκληση και σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α. Περτουλίου – Τρικκαίων, διοργάνωσε εκπαιδευτική εκδρομή με μαθητές/-τριες τμημάτων της Α΄ και Γ΄ Λυκείου στα πλαίσια του Περιβαλλοντικού Προγράμματος “Αειφόρο Ελατόδασος Περτουλίου”. Το Πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Τσακίρη Αθανασία, Γεωργολοπούλου Μιχαέλα και Καρανάσιου Χρυσούλα.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Περτουλίου-Τρικκαίων και το ελατόδασος του Περτουλίου. Οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για τη σημασία του εν λόγω ελατοδάσους  και την αειφορική διαχείριση αυτού, καθώς και για τη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους,  τον κύκλο της ενέργειας και τη φωτοσύνθεση, συμμετέχοντας ενεργά στη συζήτηση και εκφράζοντας απορίες. Αντιλήφθηκαν τη μοναδικότητα του ελατοδάσους και συνειδητοποίησαν την ανάγκη προστασίας του, προτείνοντας ιδέες για την αρμονική συμβίωση ανθρώπου και φύσης.  Επίσης, πήραν μέρος σε βιωματικές δράσεις, οι οποίες κέντρισαν το ενδιαφέρον τους και έμαθαν να υπολογίζουν την ηλικία των δέντρων, μετρώντας τους δακτυλίους των κορμών τους.


θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στην κα. Κοτρώνη Τερέζα και το Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου – Τρικκαίων για την άψογη συνεργασία μας και την ενδιαφέρουσα παρουσίαση κατά την επίσκεψή μας.