Εκπαιδευτική Επίσκεψη «Τομέας Γεωπονίας»

«Οίνος Ευφραίνει Καρδίαν», μια έκφραση που προέρχεται από τον 103ο ψαλμό του προφήτου Δαυίδ. Ποιος θα ήταν αυτός που θα έλεγε όχι και σε ένα τσιπουράκι επίσης; Επειδή και τα δυο αποτελούν δυο προϊόντα που τα απολαμβάνουμε συνήθως με καλή παρέα αλλά και συνοδεύονται με καλό φαγητό ή μεζέδες, μια εκπαιδευτική επίσκεψη σε ένα οινοποιείο ήταν το καλύτερο μέρος για να έρθουμε σε επαφή και με τα δυο αυτά προϊόντα.

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 ο Τομέας Γεωπονίας διοργάνωσε επίσκεψη στο οινοποιείο ΤΣΙΛΙΛΗ που βρίσκεται στη Ράξα Τρικάλων, στα πλαίσια του προγράμματος «Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» και των μαθημάτων Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Τεχνολογίας και Βιολογικής Γεωργίας. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν μια ευχάριστη και βιωματική μάθηση αναφορικά με τη λειτουργία και τις διαδικασίες μιας σύγχρονης γραμμής παραγωγής ενός οινοποιείου.

Ξεναγήθηκαν στο χώρο του οινοποιείου και παρακολούθησαν από κοντά τη διαδικασία της εμφιάλωσης του λευκού κρασιού ΜΟΣΤΡΑ. Επίσης ξεναγήθηκαν και στο κελάρι όπου ωριμάζει το τσίπουρο ΑΓΙΟΝΕΡΙ μέσα σε ξύλινα βαρέλια και στο τέλος ακολούθησαν ερωτήσεις από τους μαθητές προς την υπεύθυνη της ξενάγησης Κ. Μαρία Λογγόρη.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία ΤΣΙΛΙΛΗ για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία στο χώρο του οινοποιείου, καθώς και για τις τόσο σημαντικές πληροφορίες που μας δόθηκαν σχετικά με την οινοποίηση και την απόσταξη.