Πρόγραμμα «Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων»

Και επειδή οι κολοκύθες δεν χρησιμεύουν μόνο για να γίνονται άμαξες…. Οι  μαθητές που συμμετέχουν στο περιβαλλοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων» ανασκούμπωσαν τα μανίκια τους και μαζί με τους γεωπόνους υπευθύνους του προγράμματος κ. Δρόσου Μ. , κ. Θεοδώρου Β. και κ. Αργυρόπουλο Χρ., τις μετέτρεψαν πρώτα σε μια νοστιμότατη θεσσαλική μπατζίνα και ακολούθως σε μια μοσχομυριστή και γλυκιά κολοκυθόπιτα.

Αρχικά οι μαθητές έτριψαν την κολοκύθα με το κουτάλι, όπως παραδοσιακά το κάνουν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες στα χωριά των Τρικάλων. Κατόπιν έφτιαξαν την φτωχική και συνάμα πολύ θρεπτική μπατζίνα με απλά υλικά που πάντα υπήρχαν στα αγροτόσπιτα των χωριών μας…. λίγο αλέυρι,  λίγο βούτυρο, λίγο τυρί, λίγα αυγά……..

Και για το τέλος άφησαν την κολοκυθόπιτα. Όλοι πειραματίστηκαν στο άνοιγμα φύλλου με τον πλάστη και μάλιστα διασκέδασαν πολύ με την όλη διαδικασία, ετοίμασαν τη γέμιση και το αποτέλεσμα ήταν γευστικότατο!!!

Όλοι ξέραμε ότι καμία πίτα δεν ανταγωνίζεται την πίτα με σπιτικό φύλλο, εκείνο που μάθαμε επίσης είναι ότι η συνεργασία, η ομαδικότητα, η χαρά της μάθησης και της δημιουργίας απογείωσαν τη γεύση της δικιάς μας πίτας!!!!

Φυσικά και ακολούθησε το κέρασμα σε όλο το σχολείο και η υπόσχεση για μια ακόμη δημιουργική δράση.

ΥΓ. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Παπαπολύκαρπο Γιάννη, υποδ/ντή του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Τρικάλων, για την προσφορά της οικολογικής κολοκύθας.