Εκπαιδευτική Επίσκεψη «Τομέας Γεωπονίας» & «Άξονας Νο2 Σχολική Διαρροή και Φοίτηση»

Και να που έρχεται η στιγμή ό,τι κάνεις με το χέρι και σε πολύ μικρή κλίμακα να το δεις να παρασκευάζεται με μηχανήματα όπως και να το παρακολουθήσεις σε μεγάλη κλίμακα. Συγκεκριμένα, ο «Τομέας Γεωπονίας» με επικεφαλής τους εκπαιδευτικούς του τμήματος: Δρόσου Μαρία, Θεοδώρου Βασιλική και Αργυρόπουλο Χρήστο, συνόδευσαν τους μαθητές στη βιοτεχνία μπισκότων & μπάρων «Τρίμας Ηλίας Ο.Ε. –PROTEAS».

Η επίσκεψη έγινε στις 3/3/2023 και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν με ποιο τρόπο δουλεύει μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής μπισκότων. Οι μαθητές έλαβαν γνώση για ποιο λόγο πρέπει να μπαίνουμε με άλλο ρουχισμό μέσα σε χώρους παραγωγής και τα μέτρα που λαμβάνουμε. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο της παραγωγής και μείναμε όλοι μας εντυπωσιασμένοι, από τα μηχανήματα και πως από μια απλή ζύμη αρχίζει να μπλέκεται η λευκή ζύμη με τη ζύμη του κακάο, ενσωματώνοντας στο εσωτερικό του μπισκότου μια λαχταριστή σοκολάτα. Φυσικά η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε και στα πλαίσια των μαθημάτων Τεχνολογίας και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις.

Επιπλέον, ξεναγήθηκαν στο χώρο συσκευασίας των μπισκότων & μπάρων καθώς και στο χώρο της αποθήκευσης των έτοιμων προϊόντων. Με την επίσκεψη δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να δούνε, τις διεξόδους και τις ευκαιρίες που μπορούνε να έχουν οι μαθητές μετά το πέρας των σπουδών τους, το οποίο αποτελεί και συμβουλευτική ενημέρωση για τις επαγγελματικές τους επιλογές, σύμφωνα με τον άξονα Νο2-Σχολική Διαρροή και Φοίτηση που διαχειρίζονται στην σχολική μονάδα οι Κ. Μαγκούφης Μαρίνος και Αργυρόπουλος Χρήστος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Κ. Τρίμα Αλεξάνδρα για την υποδοχή και για το χρόνο που αφιέρωσε κατά την επίσκεψή μας, καθώς επίσης και την εταιρία που άνοιξε τις πόρτες της σε μαθητές που μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες σε μια ευνοούμενη κοινωνία. Φυσικά γευτήκαμε μπισκότα και μπάρες που όσα και να δοκιμάζαμε δεν θα μας ήταν αρκετά!!