Συμπεριληπτικές Δράσεις /Αντίδοτο στη σχολική βία

Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων, πραγματοποιήθηκαν συμπεριληπτικές  δράσεις  μεταξύ των μαθητών του Λυκείου του Σχολείου και μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου του 6ου Γυμνασίου Τρικάλων,  στα πλαίσια Σχεδίου Δράσης του Άξονα 3 (Σχέσεις μεταξύ μαθητών/-τριών) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Τσακίρη Αθανασία, Γεωργολοπούλου Μιχαέλα, Καρανάσιου Χρυσούλα και Ψύχου Δήμητρα. Απώτερος στόχος το χτίσιμο ενός συμπεριληπτικού σχολείου όπου θα κυριαρχούν η φιλία, η συνεργασία και η αμοιβαιότητα, αντίδοτα στη σχολική βία.  

 Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των μαθητών-τριών του 6ου Γυμνασίου, Καρά Παρασκευή,  Μάντζιου Ελένη και  Ευαγγελακόπουλο   Κων/νο, ώστε  τα παιδιά και των δύο σχολείων στα πλαίσια ποικίλων συμπεριληπτικών δράσεων να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να παίξουν, να δημιουργήσουν.  

   Οι φιλοξενούμενοι μαθητές είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τη λειτουργία του Σχολείου μας από τη Διευθύντρια  κ. Παπανικολάου Σωτηρία και στη συνέχεια  να φυτέψουν αρωματικά φυτά στον κήπο του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.  με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γεωπονίας, Θεοδώρου Βασιλικής και Δρόσου Μαρίας. Δεν έλειψαν αθλητικά παιχνίδια καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης  που συνέβαλαν στην αλληλεπίδραση των παιδιών στα πλαίσια της άμιλλας.  

 

Τέλος, τα  παιδιά και των δύο σχολείων  ολοκλήρωσαν τη δημιουργία ενός ζωγραφισμένου εντυπωσιακού δέντρου σε αφίσα, σύμβολο της φιλίας που καλλιεργήθηκε μεταξύ τους, εκφράζοντας τα συναισθήματά τους και αντάλλαξαν συμβολικά δώρα, τις «καρδιές» τους , με μηνύματα για όλα αυτά που τους δένουν. Τα χαμόγελα και οι υποσχέσεις τους να ξαναβρεθούν σύντομα για να μοιραστούν ωραίες στιγμές στο σχολικό τους χώρο, αποδεικνύουν έμπρακτα την αξία της συμπερίληψης.