20 Μαρτίου 2023 – Συμμετοχή στο ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ

Με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό από όλους τους  μαθητές και εκπαιδευτικούς ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του σχολείου μας στο Πείραμα του Ερατοσθένη που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.).

Η δράση τις προηγούμενες ημέρες περιλάμβανε ενημέρωση όλων των εμπλεκομένων στα ιστορικά στοιχεία του πειράματος, ανάλυση τεχνικών στοιχείων (γεωγραφικές συντεταγμένες, γωνίες, αποστάσεις, χρήση google maps) , δοκιμαστικές μετρήσεις. Κατόπιν την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:42 οι ομάδες με απόλυτο συντονισμό  κατέγραψαν τη σκιά από τα διάφορα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν και με τη χρήση μιας εφαρμογής που δημιουργήθηκε για αυτόν τον σκοπό κατέγραψαν τη γωνία και την ακτίνα της Γης. Για την ιστορία η ακτίνα μετρήθηκε κοντά στα 6315Km με σφάλμα 0,87%!

Επίσης το σχολείο την Τρίτη 21 Μαρτίου συμμετείχε σε Πανελλαδικό διαγωνισμό της ΠΑΝ.Ε.Φ.Ε. μέσω της πλατφόρμας  Kahoot όπου και κατέλαβε την 4η Θέση!

Συμμετείχαν 17 μαθητές από όλο το σχολείο και κατά γενική ομολογία το ευχαριστηθήκαν όλοι και φυσικά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους. Να σημειωθεί ότι η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Άξονα 1 (Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση) με τίτλο «Ψηφιακός γραμματισμός , Τέχνη και Μαθηματικά» 2022-23.

Ραντεβού την επόμενη χρονιά!

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ: