Διδακτική Επίσκεψη στο Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας και στα Μετέωρα

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023, το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ. Τρικάλων πραγματοποίησε επίσκεψη διδακτικού χαρακτήρα στο Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας και στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου Μετεώρων. 

Πρώτος προορισμός των μαθητών /-τριών του Λυκείου μας το Μουσείο Σπηλαίου Θεόπετρας, όπου ξεναγήθηκαν από τον υπεύθυνο Αρχαιολόγο. Μέσα από ένα ταξίδι στην Προϊστορία, συνειδητοποίησαν ότι το Σπήλαιο αποτελεί μνημείο γεωφυσικής, ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς εξαιτίας του πλούτου των αρχαιολογικών ευρημάτων που αυτό περικλείει. 

Ακολούθησε προσκυνηματική επίσκεψη στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου Μετεώρων, όπου οι μαθητές/-τριες με ξεναγό τους την υπεύθυνη Μοναχή περιηγήθηκαν στο μεγαλοπρεπές Καθολικό, την Εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους, με το απαράμιλλης τέχνης ξυλόγλυπτο τέμπλο καθώς και στο Σκευοφυλάκιο-Μουσείο αυτής. Εκεί είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν σπάνια εικαστικά εκθέματα, όπως καλλιτεχνικά χειρόγραφα, παλαίτυπα βιβλία, ιερά σκεύη και εικόνες.  

Τόσο οι μαθητές /-τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ  όσο και οι  συνοδοί καθηγητές τους αποχώρησαν πλήρως ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι από αυτή την ξεχωριστή εκπαιδευτική και πολιτισμική εμπειρία, αφού αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις και απέκτησαν πιο ενεργητική οπτική απέναντι στο παρελθόν.