Διδακτική Επίσκεψη στο Δάσος Περτουλίου

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, διοργανώθηκε διδακτική επίσκεψη από το Αειφόρο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρικάλων στο Δάσος Περτουλίου, σε συνεργασία με το Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου Τρικκαίων. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της Β΄ Λυκείου στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Ενίσχυση της Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης μέσω της  Παιδαγωγικής Διαδικασίας». Το Πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Αργυρώ Ζαρούλα, Χρυσούλα Καρανάσιου και Αθανασία Τσακίρη. 

Οι μαθητές/-τριες του σχολείου και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία με σύμμαχό τους τις καλές καιρικές συνθήκες, να απολαύσουν τη διάβαση Περιβαλλοντικού Μονοπατιού στο Αειφόρο Ελατόδασος Περτουλίου με οδηγό τους την υπεύθυνη του Κ.Ε.ΠΕ.Α κα. Κοτρώνη και να συμμετέχουν σε βιωματικές δράσεις που τους πρόσφεραν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες μέσα από την παρατήρηση, την ενεργό συμμετοχή και την ανακάλυψη, ενεργοποιώντας τις αισθήσεις τους και βιώνοντας ψυχική ανάταση. 

Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου. Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κ.Ε.ΠΕ.Α, πραγματοποιήθηκε διαδραστική προβολή θεμάτων περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, με ενδιάμεση εμπλοκή των μαθητών/-τριών που εξέφρασαν απορίες σχετικά με την αναγκαιότητα συμβολής όλων στην προσπάθεια ορθής  διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.   

Ευχαριστούμε θερμά την κα. Τερέζα Κοτρώνη και το Κ.Ε.ΠΕ.Α Περτουλίου-Τρικκαίων για την εποικοδομητική συνεργασία μας.