9 Φεβρουαρίου – Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Τη Δευτέρα 12 έως Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή την Ημέρα εορτασμού της Ελληνικής Γλώσσας, οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων διοργάνωσαν σχετική εκδήλωση με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ.  Αθανασία Τσακίρη και κ.  Χρυσούλα Καρανάσιου. Οι βιωματικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εντάσσονται, επίσης, στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης του Άξονα 1 (Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου,  Χρυσούλα Καρανάσιου, Στυλιανή Παπαπολυζοπούλου, Φωτεινή Καλαμπάκα και Αθανασία Τσακίρη. Την πολύτιμη βοήθειά τους πρόσφεραν, τέλος, και οι εκπαιδευτικοί, κ. Αθανασία Νάτα και κ. Γιώργος Καραλής.
 
 
 
 
Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία μέσα από ποκίλα λεξιλογικά παιχνίδια και την προβολή ενημερωτικών βίντεο να γνωρίσουν την Ιστορία της Ελληνικής Γλώσσας, τη σχέση της με τις άλλες Γλώσσες (παλαιότερες και σύγχρονες) και τα έργα καταξιωμένων συγγραφέων και διανοητών για την αδιαμφισβήτητη προσφορά της στη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμού. Επιπρόσθετα, ολοκλήρωσαν τη δημιουργία αφισών όπου κατέγραψαν τα εγκώμια από ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών για τη μοναδικότητα της Ελληνικής Γλώσσας, τα οποία τους εντυπωσίασαν περισσότερο.
 
 
Με την ολοκλήρωση των δράσεων οι μαθητές/τριες συνειδητοποίησαν το χρέος όλων μας να γνωρίσουμε σε βάθος, να αγαπήσουμε, να σεβαστούμε και να προστατεύσουμε τη Γλώσσα μας.