Διαδραστικές Οθόνες που φέρνουν… επανάσταση στην εκπαίδευση

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, μετά από πρόσκληση της συντονιστικής ομάδας, επισκέφθηκε και επιμόρφωσε τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας, το Ε.Ε.Π (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό) και το Ε.Β.Π (Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας, Υπεύθυνος του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ της  Δ.Δ.Ε Τρικάλων. Κεντρικό θέμα της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η  διδασκαλία με τη χρήση και την αξιοποίηση “Οθονών Αφής”. 

Αρχικά, υπήρξε διάλεξη, ώστε οι επιμορφούμενοι να αντιληφθούν το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι οθόνες αφής στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, ανταποκρινόμενες στις διαφορετικές ανάγκες των μαθητών/τριών,  διευρύνοντας τις  γνώσεις τους. Στη συνέχεια, ακολούθησε διαλογική συζήτηση στα πλαίσια της οποίας λύθηκαν απορίες που σχετίζονταν με τον ενσωματωμένο πίνακα διδασκαλίας με τα πλούσια εργαλεία και πόρους, την ενσωμάτωση στο cloud και τη συνδεσιμότητα δεδομένων που απαιτεί μάθηση και συνεργασία πέρα ​​από τους τοίχους της τάξης. Ως απώτερος στόχος τέθηκε η συνειδητοποίηση από τους εκπαιδευτικούς ότι με τις οθόνες αφής  η διδασκαλία τους θα γίνεται πιο ελκυστική, καθώς  θα δημιουργείται μια συνεργατική και διαδραστική ατμόσφαιρα στην τάξη προς όφελος όλων.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια Δράσης του Άξονα 1 (“Διδασκαλία, μάθηση και αξιολόγηση”) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Χρυσούλα Καρανάσιου, Στυλιανή Παπαπολυζοπούλου, Φωτεινή Καλαμπάκα και Αθανασία Τσακίρη, καθώς και του Άξονα 8 (“Συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε επιμορφωτικές δράσεις”) που συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί Γεώργιος Καραλής  και Ιωάννης Πριάζης.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Μποντίλα  για την άμεση ανταπόκριση και την αμέριστη βοήθειά του.