Διδακτική Επίσκεψη στο Εργαστήριο των Ζαχαροπλαστείων «Μέλισσα»

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου2024, διοργανώθηκε διδακτική επίσκεψη από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων στο Εργαστήριο των Ζαχαροπλαστείων  «Μέλισσα», στο χωριό Σωτήρα. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες τμημάτων του Λυκείου του Σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία Τροφίμων», με υπεύθυνους συνοδούς τους Γεωπόνους κ.  Νικόλαο Γεωργούλα   και κ. Νικόλαο Γεωργίου. Τους μαθητές/-τριες συνόδευσε και η Διευθύντριά μας κ. Αργυρώ Ζαρούλα,  που συντονίζει με τις εκπαιδευτικούς κ. Χρυσούλα Καρανάσιου και κ. Αθανασία Τσακίρη, το Πρόγραμμα Αγωγής  Σταδιοδρομίας «Σχεδιάζοντας το μέλλον: εξερευνώντας επαγγελματικές διεξόδους – προτιμήσεις μετά το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.».

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στον χώρο του Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής, όπου είδαν τα εργαλεία των ζαχαροπλαστών, τα ψυγεία, τους φούρνους και τους πάγκους εργασίας των εργαζομένων. Επίσης, γνώρισαν τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη Ζαχαροπλαστική, όπως σοκολάτα, κακάο, βανίλια Μαδαγασκάρης, ζελατίνα και χρώματα ζαχαροπλαστικής. Μάλιστα θαύμασαν τις τεχνικές για την παρασκευή ποικίλων γλυκισμάτων.

Στη συνέχεια, οι μαθητές/-τριες  έλυσαν απορίες για τις προοπτικές του επαγγέλματος του Ζαχαροπλάστη και για την αυξημένη ζήτησή του στις επιχειρήσεις Τουρισμού καθώς και για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση που αυτό προσφέρει.

Τέλεια οργάνωση και μια διδακτική επίσκεψη πολύ… γλυκιά! Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία.