Διδακτική Επίσκεψη στην Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων του Συλλόγου “Αργιθέας”

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024, διοργανώθηκε διδακτική επίσκεψη από το Σχολείο μας στην Έκθεση Παραδοσιακών Αντικειμένων του Συλλόγου «Αργιθέας». Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες τμημάτων της Β΄ Λυκείου, Γ΄ Λυκείου και Δ΄ Λυκείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Το να ζεις είναι να χορεύεις, το να χορεύεις είναι να ζεις» καθώς και του εκπαιδευτικού Ομίλου «Λαογραφία, Παράδοση και Χοροί Δυτικής Θεσσαλίας». Το Πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί κ. Στυλιανή Παπαπολυζοπούλου, κ. Χρυσούλα Καρανάσιου και κ. Αθανασία Τσακίρη. Υπεύθυνες του Ομίλου έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί κ. Στυλιανή Παπαπολυζοπούλου και κ. Αθανασία Τσακίρη.

Οι μαθητές/-τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους ξεναγήθηκαν στον φιλόξενο χώρο της Έκθεσης όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν αντικείμενα από το παρελθόν και να έλθουν σε επαφή με την Παράδοση και τον Πολιτισμό της Αργιθέας. Μάλιστα,  απόκτησαν πολύτιμες γνώσεις από την Έκθεση Λαϊκής Τέχνης, και αποτύπωσαν εικόνες, ώστε να κατανοήσουν την αξία του παρελθόντος και την ανάγκη να διατηρηθεί η μνήμη αναλλοίωτη στις επερχόμενες γενιές.

Ευχαριστούμε θερμά την Πρόεδρο του Συλλόγου Αργιθεατών Τρικάλων κ. Έλλη Τσιρογιάννη καθώς και τον κ. Γεώργιο Κωτή και την κ. Παναγιώτα Κωτή για τη ζεστή φιλοξενία που μας παρείχαν στον χώρο τους, για να μεταδώσουν το αξιόλογο έργο τους με τον καλύτερο τρόπο.