Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! 2 Απριλίου 2024 … Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

 
 
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 11 Απριλίου 2024, διδακτική επίσκεψη από το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Λυκείου που είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης και να ξεφυλλίσουν πολλά παιδικά βιβλία με ποικιλία θεμάτων (κόμικς, παραμύθια, βιβλία γενικών γνώσεων, βιβλία εφηβικής λογοτεχνίας).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Η υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμος εστίασε στο φετινό μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα με έναυσμα την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου “Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας” καθώς και στην αφίσα που εκπορεύτηκαν από την Ιαπωνία. Επίσης, διάβασε στους μαθητές/-τριες δύο πολύ ενδιαφέροντα βιβλία, τονίζοντας τη σημασία της φιλαναγνωσίας και κάνοντας διάλογο μαζί τους, έδωσε απαντήσεις σε απορίες τους. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν στα παιδιά και στους συνοδούς εκπαιδευτικούς το Αναγνωστήριο, το Τμήμα σπάνιων βιβλίων καθώς και το Αρχείο Τοπικού Τύπου.
 
 
 
 
 
 Εξάλλου, με την ευκαιρία της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές/-τριες είχαν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν για τον εργασιακό χώρο της Βιβλιοθήκης και τις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρει,  στα πλαίσια του  Προγράμματος Αγωγής  Σταδιοδρομίας «Σχεδιάζοντας το μέλλον: εξερευνώντας επαγγελματικές διεξόδους – προτιμήσεις μετά το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.» που συντονίζει η Διευθύντρια του σχολείου κ. Αργυρώ Ζαρούλα με τις εκπαιδευτικούς κ. Αθανασία Τσακίρη  και κ. Χρυσούλα Καρανάσιου .
 
 
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους υπαλλήλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης για τη φιλοξενία τους.