Η Συμπερίληψη στην πράξη

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων, πραγματοποιήθηκαν συμπεριληπτικές  δράσεις  μεταξύ  μαθητών/τριών του Σχολείου και μαθητών/τριών  του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων,  στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο σχολείων.  Απώτερος στόχος το χτίσιμο ενός συμπεριληπτικού σχολείου όπου θα κυριαρχούν η φιλία και η συνεργασία.
 
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.  συνεργάστηκαν με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς των μαθητών-τριών του 5ου Γυμνασίου, Ν. Μάντζιου, Ν. Παπαγιαννούλη, Α. Βύζα, Ε. Παπαντωνίου και Ρ. Μπαλογιάννη, ώστε  τα παιδιά των δύο σχολείων μέσω ποικίλων βιωματικών δράσεων να γνωριστούν, να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν. 
 
Οι φιλοξενούμενοι μαθητές/τριες και οι συνοδοί τους είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τη λειτουργία του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.  από τη Διευθύντρια  κ. Αργυρώ Ζαρούλα και να ξεναγηθούν στον χώρο του Σχολείου. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την Τεχνητή Νοημοσύνη από την εκπαιδευτικό Πληροφορικής  κ. Χρ. Καρανάσιου, υπεύθυνη του σχετικού Εκπαιδευτικού Ομίλου, και επισκέφθηκαν το θερμοκήπιο του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.  με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γεωπονίας, κ. Ν. Γεωργούλα, κ. Ν. Γεωργίου και κ. Μ. Δρόσου. 
 
 
 
 
 
 
Τα  παιδιά και των δύο σχολείων  αντάλλαξαν συμβολικά δώρα και τα χαμόγελα που «πλημμύρισαν» το σχολείο αποτέλεσαν την καλύτερη ανταμοιβή για όλους!  Η υπόσχεσή τους να ξαναβρεθούν σύντομα για να μοιραστούν δημιουργικές στιγμές στον σχολικό τους χώρο, αποδεικνύουν έμπρακτα την αξία της συμπερίληψης.