Διδακτική Επίσκεψη του Ε.Ν.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ στη «Σαρακατσάνικη Γωνιά»

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024, διοργανώθηκε διδακτική επίσκεψη από το Σχολείο μας στη Σαρακατσάνικη Γωνιά του Συλλόγου «Σαρακατσαναίων» Τρικάλων.. Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες τμημάτων της Β΄ Λυκείου, Γ΄ Λυκείου και Δ΄ Λυκείου στο πλαίσιο του Προγράμματος Πολιτιστικών Θεμάτων «Το να ζεις είναι να χορεύεις, το να χορεύεις είναι να ζεις» καθώς και του εκπαιδευτικού Ομίλου «Λαογραφία, Παράδοση και Χοροί Δυτικής Θεσσαλίας». Το Πρόγραμμα συντονίζουν οι εκπαιδευτικοί κ. Στυλιανή Παπαπολυζοπούλου, κ. Αθανασία Τσακίρη και κ. Χρυσούλα Καρανάσιου. Υπεύθυνες του Ομίλου έχουν αναλάβει οι εκπαιδευτικοί κ. Στυλιανή Παπαπολυζοπούλου και κ. Αθανασία Τσακίρη.
Οι μαθητές/-τριες του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους ξεναγήθηκαν από την κ. Μαρία Ρούσσα στον φιλόξενο χώρο της Σαρακατσάνικης Γωνιάς όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα κονάκια και τον τρόπο κατασκευής τους. Μάλιστα, θαύμασαν  το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου  και την πετρόχτιστη βρύση.
 
 
 
 
 
 Επιπρόσθετα, επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο του Συλλόγου όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν  αντικείμενα από το παρελθόν και να έλθουν νοερά  σε επαφή με την Παράδοση και τον Πολιτισμό των Σαρακατσαναίων. Μάλιστα, μέσω του εποικοδομητικού διαλόγου έλυσαν απορίες κι απόκτησαν πολύτιμες γνώσεις από την Έκθεση Λαϊκής Τέχνης,  κατανοώντας την αξία του παρελθόντος .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Όλοι μας, λάτρεις της  Παράδοσης και των Χορών της Δυτικής Θεσσαλίας, τραγουδήσαμε και χορέψαμε ενθουσιασμένοι.
 Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Ρούσσα για τη ζεστή φιλοξενία  και τη συνεργασία μας.