Ψυχολογική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω Covid-19

Η Ψυχολόγος  κ. Θεανώ Μπαγιώτα σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό κ. Αθανασία Τσόμπρα επιμελήθηκαν την παρουσίαση ενός υλικού, ειδικά σχεδιασμένου για την ψυχο-κοινωνική υποστήριξη των μαθητών/τριών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το υλικό περιλαμβάνει:

α) Οδηγίες για την ψυχολογική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών που εκπονήθηκαν από το Εργαστήριο Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθύντρια: Χρυσή Χατζηχρήστου).

β) Ψυχική διαχείριση της επιδημίας Covid-19 στο γενικό πληθυσμόσε επιμέλεια της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

γ) Οδηγό για Γονείςσε επιμέλεια του Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων Αθηνών του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Παν. & Αγλαΐας Κυριακού.

δ) Φύλλο δραστηριοτήτων για την οικογένεια.

ε) Φύλλο δραστηριοτήτων για το άτομο.

στ) Ένα ευχάριστο κείμενο, μεταφρασμένο από τα ιταλικά, το οποίο, αν και προσιδιάζει σε παιδιά μικρότερης ηλικίας, ενδείκνυται για την εξοικείωση – με έναν πιο παιγνιώδη τρόπο- με μία νέα, ασύμμετρη απειλή, τον Covid-19.

Μπορείτε να ανοίξετε τα παραπάνω αρχεία, πατώντας επάνω στον αντίστοιχο σύνδεσμο.

Ψυχολογική στήριξη μαθητών και εκπαιδευτικών

Ψυχική διαχείριση της επιδημίας Covid-19 στο γενικό πληθυσμό

Οδηγός για Γονείς

Φύλλο δραστηριοτήτων για την οικογένεια

Φύλλο δραστηριοτήτων για το άτομο

Ένας ιός…ο κορωνοϊός για παιδιά

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση του σχολείου για περαιτέρω ενημέρωση. Απώτερος στόχος μας είναι η διατήρηση επαφής με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και η παροχή κάθε δυνατής υποστήριξης!