Συμμετοχή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ “SODART”

     Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017  η Διευθύντρια του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου κ. Σωτηρία Παπανικολάου και οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας υποδέχτηκαν 22 καθηγητές από διάφορα σχολεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα οποία συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο «SODART – Κοινωνικοποίηση ατόμων με ειδικές ανάγκες/ικανότητες, που έχουν να επιδείξουν επαγγελματικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες».

     Ο σκοπός του προγράμματος είναι η στήριξη των μαθητών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες. Το σχολείο μας θα συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «SODART»  και θα αξιοποιήσει τις εμπειρίες και τις καλές πρακτικές διδασκαλίας, που θα υλοποιηθούν μέσα από αυτό. Η αντιπροσωπεία των καθηγητών συνοδευόταν από την Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βασιλική Κάκλα και τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ.  Τρικάλων κ. Νικόλαο Ντόγκα.

     Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες καθηγητές και στους Ευρωπαίους συναδέλφους τους να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την ειδική αγωγή, αλλά και να επικοινωνήσουν ιδέες και πρακτικές, που υιοθετούνται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και, ειδικότερα, στους οργανισμούς των εταίρων. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, όπου είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τους μαθητές, να ακούσουν ζωντανά από τη χορωδία του σχολείου τραγούδια και να χορέψουν ελληνικούς χορούς. Στο τέλος, οι μαθητές μας αποχαιρέτησαν τους φιλοξενούμενους προσφέροντάς τους δώρα που έφτιαξαν με τα χέρια τους.