Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων

Το σχολείο μας συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας από 21 Νοεμβρίου 2022 έως και 25 Νοεμβρίου 2022, με μια δράση που συνδυάζει το τρίπτυχο “μείωση- επαναχρησιμοποίηση -ανακύκλωση” με την ελληνική παράδοση. Όνομα της δράσης μας, “Το παλιό μου μακό, για μία κουρελού”!
Τα παλιά ρούχα έφυγαν από τις ντουλάπες μας, άλλαξαν μορφή και μετατράπηκαν σε μια όμορφη, παραδοσιακή κουρελού! 
Για τη δράση αξιοποιήθηκαν παλιά ρούχα, σε καλή κατάσταση,  τα οποία δεν χρειαζόμασταν πια και τα οποία προσφέρθηκαν από την πλειοψηφία των  μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Η δράση έλαβε χώρα καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, συνεργατικά, σε μεικτές ομάδες εκπαιδευτικών , ειδικού επιστημονικού προσωπικού και μαθητών. Αφού ενημερώθηκαν όλοι για τον αντίκτυπο της κλωστοϋφαντουργίας και της μόδας στο περιβάλλον και την έννοια των βιώσιμων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, έγινε καταμερισμός αρμοδιοτήτων.
Το πρώτο στάδιο της δράσης περιελάμβανε τη συλλογή και καταμέτρηση των ρούχων. Συνολικά μαζεύτηκαν 92 τεμάχια!. Στη συνέχεια ακολούθησε η μεταποίησή τους σε κουρέλια και το δέσιμο των κουρελιών σε κουβαράκια. Ταυτόχρονα μια ομάδα έφτιαξε τον δικό μας χειροποίητο αργαλειό και στη συνέχεια ακολούθησε η ύφανση της κουρελούς στο χέρι!!
Η συμμετοχή όλων μας και η ανταπόκριση ήταν αξιοθαύμαστη και όλοι χαρήκαμε με το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο κοσμεί το χώρο του σχολείου μας!
Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης και τον φορέα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας μείωσης αποβλήτων EWWR. Συντονίστρια της δράσης ήταν η κ. Κοπάνου Κατερίνα Εργοθεραπεύτρια. Η δράση εντάχθηκε στο πλαίσιο του Άξονα 4 της αξιολόγησης σχολικών μονάδων “Σχέσεις μεταξύ μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών “.