Υγιής ψυχαγωγία … σε δύο μουσεία της πόλης μας

Την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/-τριών των τάξεων της  Β΄ και Γ΄ Λυκείου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων στο Κέντρο Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη και στο Δημοτικό Ιστορικό Αθλητικό Μουσείο. Τα παιδιά συνόδευσαν οι  εκπαιδευτικοί και Ε.Β.Π. Τσακίρη Αθανασία, Ψύχου Δήμητρα, Μπουσδούκος Αναστάσιος και Διακοσταμάτη Ευανθία.
 
 
Στο Κέντρο Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη οι μαθητές/-τριες ξεναγήθηκαν καταρχάς στο Δίδυμο Οθωμανικό Λουτρό όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα “Δάκρυα του Αλλάχ” καθώς και άλλα στοιχεία της παλιάς τοιχοδομίας και του συστήματος μεταφοράς ζεστού νερού  στο οθωμανικό χαμάμ. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τις τρεις αίθουσες του πρώτου ορόφου όπου φυλάσσονται εκθέματα (φωτογραφίες, μουσικά όργανα, παρτιτούρες, σπάνιοι δίσκοι ) του δημιουργού Βασίλη Τσιτσάνη και άλλων τρικαλινών καλλιτεχνών  καθώς και στοιχεία αναμνηστικά των παλιών Φυλακών Τρικάλων (τηλέφωνα των φυλακών με μουσική-έκπληξη).
 
 
Στο Δημοτικό Ιστορικό  Αθλητικό Μουσείο τα παιδιά στα πλαίσια της ξενάγησής τους,  γνώρισαν πλούσιο φωτογραφικό υλικό της αθλητικής μας κληρονομιάς και  συλλογές προσωπικών αντικειμένων επιφανών παλιών και νέων αθλητών που ιστορούν τη λαμπρή διαδρομή του τρικαλινού αθλητισμού από το 1896 μέχρι σήμερα.
 
 
Οι μαθητές/-τριες είχαν την ευκαιρία  μέσα από διαλογική συζήτηση  με τους ξεναγούς και τους συνοδούς-εκπαιδευτικούς τους να έρθουν σε βιωματική επαφή με  τους δύο μουσειακούς χώρους, οι οποίοι έχουν μεγάλη ιστορική, πολιτιστική και εκπαιδευτική αξία και να αντιληφθούν ότι τα μουσεία δικαίως προβάλλονται ως χώροι μάθησης, ψυχαγωγίας και έμπνευσης για όλους.