Επίσκεψη Τομέα Γεωπονίας στη Γαλακτοβιομηχανία LAFARM.

Η φέτα αποτελεί ένα προϊόν που μετασχηματίζεται με έναν εντυπωσιακό και πολλές φορές ‘‘μυστικό’’ τρόπο, από γάλα σε τυρί. Γι’ αυτό συνήθως ίδιας κατηγορίας προϊόντα, από διαφορετικές εταιρίες, δεν έχουν την ίδια γεύση. Τη γραμμή παραγωγής φέτας είχαμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε μια τοπική μα ταυτόχρονα μεγάλη γαλακτοβιομηχανία του Νομού Τρικάλων. Συγκεκριμένα, ο «Τομέας Γεωπονίας» με επικεφαλής τους εκπαιδευτικούς του τμήματος: Μαρία Δρόσου, Βασιλική Θεοδώρου και Χρήστο Αργυρόπουλο, συνόδευσαν τους μαθητές στη γαλακτοβιομηχανία «LAFARM»

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10/3/2023 και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν με ποιο τρόπο δουλεύει μια σύγχρονη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι μαθητές έλαβαν γνώση για ποιο λόγο πρέπει να μπαίνουμε με άλλο ρουχισμό μέσα στους χώρους παραγωγής και τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε. Ακολούθησε ξενάγηση στο χώρο παραγωγής και συσκευασίας. Φυσικά η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε και στα πλαίσια των μαθημάτων Τεχνολογίας και Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις. Όλοι μας μείναμε εντυπωσιασμένοι από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και τον τρόπο παραγωγής και τυποποίησης των τυριών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρία που άνοιξε τις πόρτες της σε μαθητές που μπορούν να έχουν ίσες ευκαιρίες σε μια ευνοούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα την κ. Νάνσυ Πλεξίδα, όπως και την κ. Στεφανία Αγγέλη με τον κ. Απόστολο Ντούμα για την υποδοχή και το χρόνο που αφιέρωσαν κατά την επίσκεψή μας.