5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

     Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με σχετική εγκύκλιό του, προσκάλεσε τις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υλοποιήσουν, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, δράσεις αθλητικού χαρακτήρα. Απώτερος στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν να τονωθεί το ενδιαφέρον της μαθητικής κοινότητας γύρω από ζητήματα που άπτονται των ευεργετικών επιδράσεων της άθλησης, η οποία πρέπει να συνιστά αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας όλων.

     Το σύνθημα που επελέγη για τη φετινή χρονιά ήταν το «Ας κινηθούμε». Ανταποκρινόμενοι, λοιπόν, στο κάλεσμα του ΥΠ.Π.Ε.Θ., αποφασίσαμε να επισκεφθούμε τον αθλητικό χώρο της περιοχής Πύργου Τρικάλων και να δοκιμάσουμε τις αντοχές μας στο bocce, ένα παιχνίδι που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των αγώνων Special Olympics. Η επιλογή του αθλήματος δεν έγινε τυχαία, καθότι πρόσφατα η διευθύντρια του σχολείου και καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Σωτηρία Παπανικολάου οδήγησε την ομάδα των Special Olympics ν. Τρικάλων στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου, σε διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χαλκίδας.

     Μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στιγμές χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς, αλλά και ψυχοσωματικής ευεξίας! Ραντεβού, λοιπόν, την επόμενη χρονιά με ακόμη μεγαλύτερες «αθλητικές» προκλήσεις!