Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day)

   Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται κάθε χρόνο τον Φεβρουάριο και διοργανώνεται από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για την Ελλάδα η συγκεκριμένη μέρα διοργανώνεται από την δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

      Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές σε θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου πραγματοποίησε διάφορες δράσεις. Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 διοργανώθηκε, από την καθηγήτρια Πληροφορικής κ. Αργυρώ Ζαρούλα, την Ψυχολόγο κ. Στεργιανή Δεληλίγκα και την Κοινωνική Λειτουργό κ. Ευαγγελία Ακρίβου, δίωρη εκδήλωση. Όλοι οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν ένα βίντεο σχετικό με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με αφορμή τις ερωτήσεις-απορίες που εξέφρασαν οι μαθητές. Στο τέλος ζητήθηκε από τους μαθητές του σχολείου να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε τον Εθισμό στο Διαδίκτυο.

      Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στη συγκεκριμένη δράση αντλήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet4kids.gr.