Εγκαίνια του νέου διδακτηρίου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Τρικάλων από την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) Τρικάλων εγκαινιάστηκε επισήμως την Παρασκευή 14 0κτωβρίου 2022 από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Η Υπουργός χαρακτήρισε το σχολείο “πραγματικό κόσμημα”, σύμβολο “της σημασίας των συμπράξεων” του Υπουργείου Παιδείας, του Υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου Τρικκαίων, των στελεχών εκπαίδευσης καθώς και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εστιάζοντας σε αυτή τη γόνιμη σύμπραξη και ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, χαρακτήρισε το νέο σχολείο χώρο” για να ανθίσουν αυτά τα λουλούδια”, οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Τρικάλων. Τόνισε, επιπρόσθετα, ότι το σχολείο θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου, ώστε να ρυθμιστούν άμεσα κάποιες μικρές λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, θερμούς χαιρετισμούς απηύθυναν η Αν. Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.

Την παρουσίαση του σχολείου , των δράσεων και των βραβεύσεών του έκανε η Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ , κ. Σωτηρία Παπανικολάου, με την προβολή βίντεο. Μάλιστα εκ μέρους των παιδιών και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου πρόσφερε στην Υπουργό συμβολικά δώρα.

Μετά την κοπή της καθιερωμένης κορδέλας, η Υπουργός και οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι ξεναγήθηκαν από τη Διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ στις αίθουσες του σχολείου, ορισμένες από τις οποίες ζωγραφίστηκαν από μέλη του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων. Η κ. Κεραμέως είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μαθητές/-τριες καθώς και με εκπαιδευτικούς, τονίζοντας τη μέριμνά της για ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

Τον αγιασμό τέλεσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος καθώς και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης , Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου, π. Λάμπρος Κολώνας  και άλλοι σεβαστοί πατέρες.

Παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Τρικκαίων κ. Μιχάλης Λάππας και κ. Σοφία Αλεστά, η Αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Άκης Αναστασίου, οι τ. Αντιδήμαρχοι κ. Έφη Λεβέντη και ο κ. Αχιλλέας Λασπάς , ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μπουτίνας, η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλίας κ. Δήμητρα Νάτσινα, ο Προϊστάμενος του ΚΕΔΑΣΥ κ. Απόστολος Σπαθής καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Το σχολείο τίμησαν με την παρουσία τους και  οι γονείς μαθητών του σχολείου.